Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

3

ОДПІ ВМРРЗГ, користувач 1ua
ВМРРЗГ ОДПІ
Тема: Податкова інформує

ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН ПОСАДОВИМИ ОСОБАМИ МИРГОРОДСЬКОЇ ОБ’ЄДНАНОЇ ДЕРЖАВНОЇ ПОДАТКОВОЇ ІНСПЕКЦІЇ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ МІНДОХОДІВ У ПОЛТАВСЬКІЙ ОБЛАСТІ (12.07.2013)

Молочко Наталія Володимирівна – начальник Миргородської ОДПІ Головного управління Міндоходів у Полтавській області – кожний вівторок з 11-00 до 13-00

Майборода Вікторія Миколаївна – перший заступник начальника Миргородської ОДПІ Головного управління Міндоходів у Полтавській області - кожну середу з 11-00 до 13-00

Подоляка Людмила Олексіївна – заступник начальника – кожний четвер з 14-00 до 16-00

Тимошенко Віта Володимирівна - заступник начальника - кожний понеділок з 10-00 до 12-00

Журавель Людмила Миколаївна - заступник начальника – начальник Великобагачанського відділення - кожний понеділок з 09-00 до 18-00 год.

Сліпець Володимир Іванович - заступник начальника – начальник Шишацького відділення – кожну середу з 09-00 до 18-00 год.

Бережна Людмила Володимирівна – заступник начальника управління - начальник відділу податку на прибуток , місцевих податків і зборів, плати за землю, ресурсних та неподаткових платежів управління оподаткування та контролю об’єктів і операцій – кожний понеділок з 11-00 до 13-00 год.

Білоумцева Валентина Миколаївна – завідувач інформаційно — комунікаційного сектору – кожний четвер з 11-00 до 13-00 год.

Бондаренко Ігор Олександрович - начальник координаційно-моніторингового відділу – кожний четвер з 16.00 до 18.00 год.

Вовк Дмитро Володимирович — заступник начальника управління - начальник відділу організації та супроводження перевірок платників податків – кожний вівторок з 14-00 до 16-00 год.

Гречко Олена Володимирівна – головний бухгалтер - завідувач сектору фінансово-економічної роботи та бухгалтерського обліку – кожну п’ятницю з 16-00 до 17-00 год.

Єжак Ірина Миколаївна — начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб - кожний понеділок з 16-00 до 18-00 год.

Литвиненко Людмила Вікторівна – заступник начальника управління - начальник відділу адміністрування доходів і зборів з фізичних осіб – кожний понеділок з 10-00 до 11-00 год.

Мартинюк Світлана Михайлівна – начальник відділу контролю за декларуванням  податку на додану вартість   управління оподаткування та контролю об’єктів і операцій - кожну середу з 14-00 до 16-00 год.

Немич Інна Віталіївна – начальник юридичного відділу кожну середу з 9-00 до 10-00 год.

Сідорова Галина Володимирівна – головний спеціаліст з питань кадрової роботи - кожний четвер з 9-00 до 11-00 год.

Стужук Наталія Борисівна – начальник відділу ІТ та обліку платників податків – кожний вівторок з 14-00 до 16-00 год.

Шкурко Світлана Михайлівна – начальник управління оподаткування та контролю об’єктів і операцій - кожний вівторок з 9-00 до 11-00 год.

17 липня 2013

ОДПІ ВМРРЗГ, користувач 1ua
ВМРРЗГ ОДПІ
Тема: Податкова інформує

НА МИРГОРОДЩИНІ ЕКОЛОГІЧНИЙ ПОДАТОК СПЛАЧУЮТЬ 112 СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ  (11.07.2013р.)

Екологічний податок є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист навколишнього середовища та раціональне використання природних ресурсів.

За викиди, скиди забруднюючих речовин та розміщення відходів належні відрахування до бюджету здійснюють 112 платників екологічного податку, з основному це юридичні особи.

Нагадаємо, що у поточному році екоподаток зараховується до бюджетів у таких пропорціях: до спеціального фонду державного бюджету – 53 відсотки та до спеціального фонду місцевих бюджетів – 47 відсотки. При цьому 33 відсотки з надходжень спецфонду держбюджету спрямовуються на фінансування виключно цільових проектів екологічної модернізації підприємств.

11 липня 2013

ОДПІ ВМРРЗГ, користувач 1ua
ВМРРЗГ ОДПІ
Тема: Податкова інформує

МІНДОХОДІВ ГОТОВЕ ДО ВИКОРИСТАННЯ ВЕКСЕЛІВ ПРИ АДМІНІСТРУВАННІ ПДВ (10.07.2013р.)

Міністерство доходів і зборів України готове до адміністрування відшкодування податку на додану вартість шляхом оформлення казначейських фінансових векселів, що передбачається прийнятим Верховною Радою України у другому читанні законопроектом №2847 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення процедури стосовно фінансових векселів, а також законопроектом №2290-а  про внесення змін до Закону України 'Про Державний бюджет України на 2013 рік' (щодо реструктуризації бюджетної заборгованості).

Запровадження фінансових казначейських векселів, з одного боку,  дозолить спростити і прискорити процедуру відшкодування ПДВ для платників податків, з іншого – допоможе частково зняти навантаження з бюджету.

10 липня 2013

ОДПІ ВМРРЗГ, користувач 1ua
ВМРРЗГ ОДПІ
Тема: Податкова інформує

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ ВІДТЕРМІНУВАЛА СПЛАТУ ПОДАТКУ НА НЕРУХОМІСТЬ (09.07.2013р.)

4 липня 2013 року Верховна Рада України ухвалила у другому читанні Закон про внесення змін до Податкового кодексу щодо об’єктів житлової нерухомості. Відповідно до Закону податок на нерухомість сплачуватиметься фізичними особами у 2014 році за поточний 2013 рік.

Також переглянуто розміри житлової нерухомості, на яку застосовуватимуться пільги. Так, пільга застосовуватиметься для власників:

-         квартир, сумарна житлова площа яких не перевищує 120 м. кв.;

-         будинків, сумарна житлова площа яких не перевищує 250 м. кв.;

-         квартир та будинків – 370 м. кв.

Ставки податку будуть диференційовані.

Для власників:

-         квартир - не більше 1 відсотка мінімальної заробітної плати (м.з.п), житлова площа яких не перевищує 240 кв. метрів, 2,7 % у разі перевищення;

-         будинків - не більше 1 відсотка м.з.п., житлова площа яких не перевищує 500 кв. метрів, 2,7 % у разі перевищення;

-         квартир та будинків не більше 1 відсотка м.з.п., житлова площа яких не перевищує 740 кв. метрів, 2,7 % у разі перевищення;

Враховуючи нові правила оподаткування житла, громадяни, які вже сплатили податок можуть повернути сплачені кошти після набрання чинності цього Закону. Для цього їм потрібно звернутися із заявою до податкової інспекції (територіальних органів Міндоходів). Разом з цим, сплачені кошти в поточному році можуть бути зараховані для сплати податку у 2014 році.

Міністерство Міндоходів запевняє, що платникам податків не має підстав для хвилювання. Відповідно до Податкового кодексу для подання заяви щодо повернення надміру сплачених коштів у них є три роки.

10 липня 2013

ОДПІ ВМРРЗГ, користувач 1ua
ВМРРЗГ ОДПІ
Тема: Податкова інформує

НА МИРГОРОДЩИНІ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ  ОЗНАЙОМИЛИ  З ОСНОВНИМИ НАПРЯМКИ ДІЯЛЬНОСТІ РОБОТИ ТЕРИТОРІАЛЬНОГО ОРГАНУ (08.07.2013р.)

«Втілення в життя ідеології відкритості, довіри й партнерства у стосунках між платниками податків та фахівцями Міндоходів – один із головних напрямків роботи сьогодення.

Лише взаєморозуміння та партнерські відносини з платниками податків сприятимуть виконанню поставлених завдань та наповненню бюджету держави.», - так розпочала засідання «круглого столу» Наталія Володимирівна Молочко начальник Миргородської ОДПІ ГУ Міндоходів у Полтавській області, яке відбулося  нещодавно з представниками громадських організацій.

В ході зустрічі учасники обговорили проблемні питання, які виникають при переході на електронну контрольну стрічку касових апаратів, розглянули основні аспекти нового податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки також було наголошено на необхідності безумовного дотримання вимог чинного законодавства про оплату праці та забезпечення своєчасної виплати працівникам зароблених ними коштів не нижче законодавчо встановленого розміру мінімальної заробітної плати.

Учасники засідання мали можливість безпосередньо звернутись до керівника податкової інспекції, обговорити проблеми, висловити свої побажання та отримати відповіді на питання, які їх цікавили

10 липня 2013

ОДПІ ВМРРЗГ, користувач 1ua
ВМРРЗГ ОДПІ
Тема: Податкова інформує

НАВЧАЛИ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ ПІД ЧАС ПРОВЕДЕННЯ СЕМІНАРУ (05.07.2013р.)

Спеціалісти Миргородської об’єднаної  державної податкової інспекції провели спільний безкоштовний семінар для  платників податків з представниками фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Відкриваючи семінар Наталія Володимирівна Молочко – начальник Миргородської ОДПІ головного управління Міндоходів Полтавської області  зазначила, що пріоритети роботи Міністерства доходів і зборів України залишаються незмінними: удосконалення адміністрування податків і зборів, якісне обслуговування платників із застосуванням новітніх технологій, спрощення документообігу, мінімум витрат часу представниками бізнесу на спілкування з державою і максимум – на основну діяльність.

На семінарі розглядалися питання, а саме: особливості сплати авансових внесків по падку на прибуток підприємств, нова форма звітності по ПДВ і особливості її заповнення також йшлося про податок на доходи фізичних осіб щодо правильності застосування податкової соціальної пільги.

Не залишилося поза увагою і питання легалізації заробітної плати, запровадження контрольної стрічки в електронній формі, оновлення сервісу Міністерства доходів і зборів України «Пульс».

Суб’єкти господарювання отримали кваліфіковані відповіді на всі поставлені ними запитання.

10 липня 2013

ОДПІ ВМРРЗГ, користувач 1ua
ВМРРЗГ ОДПІ
Тема: Податкова інформує

ГРАФІК ОСОБИСТОГО ПРИЙОМУ
громадян посадовими особами Міністерства доходів і зборів України


Клименко Олександр Вікторович – Міністр доходів і зборів України – кожний перший вівторок місяця з 14 год.00 хв. до 18 год.00 хв.

Дериволков Степан Дмитрович – Перший заступник Міністра – кожний перший понеділок місяця з  14 год. 00 хв. до 18 год. 00 хв.

Ігнатов Андрій Петрович – заступник Міністра – кожен перший четвер місяця з 14 год.00 хв. до 18 год.00 хв.

Левицький Віктор Сергійович – заступник Міністра – керівник апарату – кожен другий четвер місяця з 14 год.00 хв. до 18 год.00 хв.

Бусарєв В’ячеслав Валентинович – директор Департаменту доходів і зборів з фізичних осіб – кожну першу і третю середу місяця   з 9 год. 00 хв. до 13 год. 00 хв.

Видиборець Андрій Петрович – директор Департаменту фінансово – економічної роботи та бухгалтерського обліку – кожний другий четвер місяця з  9 год. 00 хв. до 13 год. 00 хв.

Головач Олександр Володимирович – директор Департаменту боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом – кожну другу п’ятницю місяця з 9 год. 00 хв. до 13 год. 00 хв.

Дороховський Олександр Миколайович – директор Департаменту митної справи кожну першу п’ятницю місяця з 14 год. 00 хв. до 16 год. 45 хв.

Качур Євген Юрійович – директор Департаменту організаційного супроводження – кожну першу середу місяця з 14 год. 00 хв. до 18 год. 00 хв.

Кочкаров Владислав Вікторович – директор Департаменту правової роботи – кожну третю середу місяця з 14 год. 00 хв. до 18 год. 00 хв.

Крухмальов Сергій Борисович – директор Департаменту податкового та митного аудиту – кожний другий понеділок місяця з 14 год. 00 хв. до 18 год. 00 хв.

Маланушенко Євгеній Леонідович – директор Департаменту стратегічного управління та інновацій – кожний перший четвер місяця з 9 год. 00 хв. до 13 год. 00 хв.

Мальцева Вікторія Вікторівна – директор Департаменту обслуговування платників податків – кожну другу середу місяця з 14 год.00 хв. до 18 год. 00 хв.

Лісняк Сергій Іванович – директор Департаменту інфраструктури – кожний четвертий понеділок місяця з  9 год. 00 хв. до 13 год. 00 хв.

Павелко Лілія Генріхівна – директор Департаменту оподаткування та контролю об’єктів і операцій – кожний другий понеділок місяця з  9 год.00 хв. до 13 год. 00 хв.

Привалова Неля Євгеніївна – директор Департаменту координації нормотворчої та методологічної роботи з питань оподаткування – кожний третій понеділок місяця з  14 год. 00 хв. до 18 год. 00 хв.

Поволоцьких Тамара Миколаївна – директор Департаменту  відомчого контролю та внутрішнього аудиту – кожний другий вівторок місяця з 9 год. 00 хв. до 13 год. 00 хв.

Радченко Анатолій Петрович – директор Департаменту контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів – кожну другу середу місяця з  9 год. 00 хв. до 13 год. 00 хв.

Сазонова Елла Володимирівна – директор Департаменту персоналу – кожний перший і третій понеділок місяця з 9 год. 00 хв. до 13 год. 00 хв.

Санжаревська Інна Семенівна – директор Координаційно – моніторингового департаменту – кожний третій  вівторок місяця з 14 год.00 хв. до 18 год. 00 хв.

Семченко Ольга Владиславівна – директор Інформаційно – комунікаційного департаменту – кожний другий вівторок місяця з 14 год.00 хв. до 18 год. 00 хв.

Теньков Олексій Володимирович – директор Департаменту ІТ, електронних сервісів та обліку платників – кожну другу та четверту п’ятницю місяця з 14 год. 00 хв. до 16 год. 45 хв.

Стетюха Олександр Миколайович – начальник Головного  управління внутрішньої безпеки – кожний третій вівторок місяця з 9 год. 00 хв. до 13 год. 00 хв.

Яковинець Анатолій Іларіонович – начальник Головного слідчого управління фінансових розслідувань – кожний третій четвер місяця з 9 год. 00 хв. до 13 год. 00 хв.

Веселовський Андрій Іванович – начальник Управління міжнародних зв’язків – кожну першу п’ятницю місяця з 9 год. 00 хв. до 13 год. 00 хв.

3 липня 2013

ОДПІ ВМРРЗГ, користувач 1ua
ВМРРЗГ ОДПІ
Тема: Податкова інформує

ГРАФІК ОСОБИСТОГО ПРИЙОМУ

громадян посадовими особами Головного управління
Міндоходів у Полтавській  області

Задорожний Володимир Петрович начальник Головного управління Міндоходів у Полтавській області – кожний перший понеділок місяця з 14.00 до 18.00.

Васильєва Олександра Миколаївна – перший заступник начальника Головного управління Міндоходів у Полтавській області – кожну третю п’ятницю місяця з 14.00 до 17.00.

Пищенко Олег Ігоровичв.о. заступника начальника – начальник слідчого управління фінансових розслідувань – кожну другу середу місяця з 14.00 до 18.00.

Голуб Людмила Олексіївна – заступник начальника Головного управління Міндоходів у Полтавській області – кожну четверту середу місяця з 9.00 до 13.00.

Коваль Сергій Олексійович - заступник начальника Головного управління Міндоходів у Полтавській області – кожну другу п’ятницю місяця з 9.00 до 12.00.

Слончак Олена Олександрівна – заступник начальника Головного управління Міндоходів у Полтавській області – кожний четвертий вівторок місяця з 14.00 до 18.00.

Малий Віталій Михайловичв.о. начальника оперативного управління – кожний четвертий вівторок місяця з з 9.00 до 13.00.

Годунова Лариса Василівна – начальник управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом - кожну другу п’ятницю місяця з 14.00 до 18.00.

Бойко Володимир Михайлович – начальник управління ІТ та обліку платників – кожний другий четвер місяця з 14.00 до 18.00.

Воздвіженська Наталія Юріївна – начальник управління податкового та митного аудиту – кожний перший  четвер місяця з 9.00 до 13.00.

Гарькавенко Микола Олексійович – начальник відділу обслуговування платників податків - кожну третю середу місяця з 9.00 до 13.00.

Денисенко Ольга Альбертівна – начальник відділу фінансово - економічної роботи та бухгалтерського обліку – головний бухгалтер – кожну третю п’ятницю місяця з 09.00 до 13.00.

Захарченко Вікторія Віталіївна – начальник інформаційно-комунікаційного відділу  - кожний третій четвер місяця з 14.00 до 18.00.

Карабінська Ольга Леонідівна – начальник управління правової роботи – кожний другий вівторок місяця з 9.00 до 13.00.

Котляревська Світлана Василівнаначальник управління оподаткування та контролю окремих об'єктів і операцій – кожний перший вівторок місяця з 14.00 до 18.00.

Лазоренко Юрій Іванович – начальник відділу відомчого контролю та внутрішнього аудиту – кожну першу п’ятницю місяця з 09.00 до 13.00.

Тесля Леся Федорівна – начальник відділу персоналу - кожний четвертий понеділок місяця з 14.00 до 18.00.

Мисочка Олександр Олександрович – начальник адміністративно – господарського управління  - кожний третій понеділок місяця з 09.00 до 13.00.

Порощай Жанна Василівна – начальник відділу організації діяльності та контролю виконання документів – кожний перший понеділок місяця з 09.00 до 13.00.

Собакарь Сергій Миколайович – завідувач сектору охорони державної таємниці технічного та криптографічного захисту – кожний другий понеділок місяця з 14.00 до 18.00.

Овчаренко Людмила Вікторівна – в.о. начальника координаційно - моніторингового управління – кожну першу середу місяця з 09.00 до 13.00.

Бритвін Олексій Леонідович - начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб - кожний третій вівторок місяця з 14.00 до 18.00.

Левченко Сергій Олександрович - начальник відділу внутрішньої безпеки - кожну другу середу місяця з 09.00 до 13.00.

Відділ обслуговування платників податків ГУ Міндоходів у Полтавській області повідомляє, що на особистий прийом до керівництва ГУ Міндоходів у Полтавській області можна записатися, зателефонувавши за номером:  (0532) 503522.           

3 липня 2013

ОДПІ ВМРРЗГ, користувач 1ua
ВМРРЗГ ОДПІ
Тема: Податкова інформує

ПРАВО НА ЕЛЕКТРОННУ ПЕРЕВІРКУ МАТИМУТЬ СУМЛІННІ ПЛАТНИКИ ПОДАТКІВ (03.07.2013Р.)

Вже з 1 січня 2014 року платники єдиного податку, що перебувають на спрощеній системі оподаткування, зможуть скористатися новим сервісом – електронною перевіркою. Для цього достатньо буде повідомити територіальні органи Міністерства доходів і зборів України  про своє бажання пройти перевірку дистанційно за 10 днів до її проведення.

З 1 січня 2015 року, цю новацію буде розповсюджено на представників мікро-, малого та середнього бізнесу, що перебувають на загальній системі оподаткування, а з 2016 року зможуть «замовити» собі проведення документальної невиїзної позапланової електронної перевірки всі категорії платників податків в Україні.

За оцінками фахівців Міндоходів, перехід до практики електронних перевірок дозволить не тільки підвищити якість і ефективність податкового аудиту, а й знизить адміністративне навантаження на платника податків. Із запровадженням електронної перевірки очікується значне скорочення часу на проведення аудиту та адміністративних витрат як для бізнесу, так і для держави.

НА МИРГОРОДЩИНІ  ФІЗИЧНІ ОСОБИ ЗАДЕКЛАРУВАЛИ  ПОНАД  31,0 МІЛЬЙОН ГРИВЕНЬ ДОХОДІВ (03.07.2013Р.)

За підсумками кампанії декларування  громадянами подано 831 декларацію. Сума податку на доходи фізичних осіб, що підлягає сплаті в бюджет, склала понад 1,0 мільйона гривень.   

Найбільшу активність у деклараційній кампанії виявили громадяни, що здійснюють обробіток землі та продаж сільгосппродукції.

ПРАВО ГРОМАДЯН НА ЗВЕРНЕННЯ (03.07.2013Р.)

Особистий контакт керівника  з  платниками податків – це дуже ефективний засіб спілкування, який формує позитивне враження у платників та високий ступень відповідальності у керівника.

Наталія Молочко, начальник Миргородської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів в Полтавській області, особистий прийом громадян проводить щовівторка  з 11-00  до 13-00 години.

Попередній запис на прийом проводиться щоденно з 9-00 до 18-15 години у Центрі обслуговування платників податків або за телефоном 5-21-60.  

З початку 2013 року на особистий прийом до керівництва  МОДПІ звернулось  5  громадян.

3 липня 2013

ОДПІ ВМРРЗГ, користувач 1ua
ВМРРЗГ ОДПІ
Тема: Податкова інформує

ВЧАСНО ПОДАНІ ЗВІТИ ТА СПЛАЧЕНІ ПОДАТКИ ВИЗНАЧАЮТЬ СУМЛІННОГО ПЛАТНИКА  (02.07.2013Р.)

Відповідно до норм Податкового кодексу України, платники, які звітують за квартал чи за півріччя подають податкові декларації протягом 40 календарних днів, що настають за останнім днем звітного (податкового) кварталу (півріччя).

Якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається наступний за вихідним або святковим операційний (банківський) день. Термін сплати податків і зборів, у такому випадку, не переноситься. Тобто, платник податків зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації. Така сума сплачується протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку подання податкової декларації.

Отже, останнім днем подання податкової декларації за II квартал поточного року буде 9 серпня 2013 року, а останнім днем сплати суми податкового зобов’язання зазначеної у податковій декларації – 19 серпня 2013 року.

ПРО ЗАВДАННЯ, МІСІЮ ТА ПРІОРИТЕТИ РОБОТИ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ МІНДОХОДІВ  (02.07.2013Р.)

На запитання представників ЗМІ відповідала Наталія Володимирівна Молочко – начальник Миргородської ОДПІ головного управління Міндоходів Полтавської області під час проведення прес-конференції.

Наталія Володимирівна детально охарактеризувала  всі аспекти об’єднання податкової та митної служби у єдине Міністерство доходів та зборів України,-

«Створюючи Міністерство доходів і зборів, було поставлено завдання не просто об'єднати два відомства, а досягти підвищення рівня податкового та митного сервісу, щоб виконання зобов'язань щодо сплати податків і зборів було максимально комфортним для бізнесу.

Пріоритети роботи залишаються незмінними: удосконалення системи  адміністрування податкової системи України, якісне обслуговування платників із застосуванням новітніх технологій, спрощення документообігу, мінімум витрат часу представникам бізнесу на спілкування із державою, і максимум – на основну діяльність. Щодо реорганізації, то це не погіршить умов обслуговування платників, які, як і раніше, зможуть отримувати якісне податкове супроводження, а також ряд митних послуг в сервісних центрах  обслуговування платників податків».

На всі поставлені запитання було надано кваліфіковані вичерпні відповіді.

ТЕЛЕФОННИЙ СЕАНС «ГАРЯЧА ЛІНІЯ» НА ТЕМУ: «МОДЕРНІЗАЦІЯ РЕЄСТРАТОРІВ РОЗРАХУНКОВИХ ОПЕРАЦІЙ – ВИМОГА ЧАСУ»     (02.07.2013Р.)

Нещодавно відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з Наталією Володимирівною Молочко, начальником Миргородської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів  у Полтавській області.

Найбільшу зацікавленість у громадян визвали питання щодо модернізації реєстраторів розрахункових операцій та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Наводимо запитання з якими найчастіше зверталися платники податків.

          Запитання: Яким чином можна передава дані від РРО?

          Відповідь: Передбачена можливість передачі контрольно-звітної інформації від РРО, як дротовими так і бездротовими каналами зв'язку. Тобто можуть бути використані засоби стільникового зв'язку, дротового інтернету, телефонні мережі. Можливість користування конкретними каналами зв'язку передбачається виробником РРО та модемів для передачі контрольно-звітної інформації.

         За інформацією наданою операторами мобільного зв'язку, в тому числі розміщеної на їх офіційних сайтах, мережі мобільного зв'язку покривають понад 97 відсотків території, де проживає 98-99 відсотків населення України. Технічні можливості операторів зв'язку дозволяють забезпечити у разі необхідності та відповідного звернення платників податків надання послуг по всій території України.

        Запитання: Чи є  пільги зі сплати податку на нерухоме майно передбачені Податковим кодексом України?

        Відповідь: Податковим кодексом України передбачено пільги зі сплати податку на нерухоме майно у вигляді зменшення бази оподаткування об’єктів житлової нерухомості, що перебуває у власності фізичної особи: для квартири – на 120 м? і для житлового будинку – на 250 м?.

       Таке зменшення надається один раз за базовий податковий (звітний) період і застосовується до об’єкта житлової нерухомості, у якій фізична особа – платник податку зареєстрована в установленому законом порядку, або за вибором такого платника до будь – якого іншого об’єкта житлової нерухомості, який перебуває в його власності.

3 липня 2013


3


  Закрити  
  Закрити